Kansalaisaloite on kerännyt jo 100 000 allekirjoitusta

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet STT, Yle
Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa
Uutinen julkaistu: 14.09.2023

Turkistarhaus historiaan -kansalaisaloite on kerännyt yli 100 000 allekirjoitusta. Kansalaisaloite on saanut paljon kannatusta hyvin nopeasti.

Turkistarhaus historiaan -kansalaisaloitteessa ehdotetaan, että turkistuotanto lopetetaan Suomessa. Aloitteessa ehdotetaan, että turkistuottajat saavat siirtymäajan ja tukijärjestelmän, jotta he voivat lopettaa turkisten tuotannon.

Yli 100 000 henkilöä on kannattanut aloitetta vain vähän yli viikossa. Torstaiaamuna (14.9.) kansalaisaloitteen oli allekirjoittanut 101 471 henkilöä. Kansalaisaloitteen täytyy saada 50 000 allekirjoitusta, jotta se siirtyy eduskunnan käsittelyyn.

Lintuinfluenssa lisää turkistarhojen hankaluuksia

Suomi on lisännyt toimia, joilla yritetään pysäyttää lintuinfluenssan leviäminen. Uudet määräykset koskevat turkistarhoja, joilla on kettuja ja supikoiria.

Ruokavirasto määrää, että kaikki ketut ja supikoirat täytyy lopettaa, jos tilalta löytyy lintuinfluenssaa. Määräys koskee 115 000 eläintä. Aikaisemmin Ruokavirasto antoi saman määräyksen turkistahoille, jotka kasvattavat minkkejä.

Ruokaviraston määräyksen tarkoitus on suojella tarkoitus on suojella ihmisiä. Lintuinfluenssa voi tarttua ihmisiin, jos lintuinfluenssa alkaa levitä eläimissä. Minkit, ketut ja supikoirat pitää lopettaa kaikilla turkistarhoilla, jos tarhoilta löytyy lintuinfluenssaa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)