Saavutettavuusseloste

Tämä on selkosanomat.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste. Saavutettavuusseloste on päivitetty 27.05.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Laki  edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse Papunet-verkkopalvelussa.

Selkosanomat-verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Selkosanomat-verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen, koska sivustolla kuuntelupainike ei toimi ruudunlukuohjelmalla.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Ulkopuolisen tahon tekemä kuunteluominaisuus (Readspeaker) ei toimi ruudunlukuohjelmalla. Kyseinen toiminto mahdollistaa uutisartikkelin kuuntelemisen puhuttuna. Onneksi ruudunlukuohjelma suorittaa tämän saman toiminnon, joten kyseinen puute ei ole vakava. Toiminto on nyt piilotettu ruudunlukuohjelmaa käyttäviltä, jotta se ei turhaan sekoita sivuston käyttöä. Kuuntelutoiminto toimii normaalisti hiirellä, kosketusnäytöltä sekä näppäimistöltä käytettäessä.

Saavutettavuuskriteeri, joka ei täyty: 4.1.2 Nimi, rooli, arvo.

Kerro meille, jos huomat puutteita Selkosanomat-verkkosivuston saavutettavuudessa

Voit antaa palautetta tällä selkokielisellä Webropol-lomakkeella:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/41755f7d-41ba-4e94-a716-5b36264072e7?displayId=Fin2288989

Valvontaviranomaisen yhteystiedot ja lisätietoa

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille verkkolomakkeella. Vastauksessa saa kestää korkeintaan 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, ota yhteyttä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen ohjeet käyttäjän oikeuksista löytyvät internetistä täältä:

Käyttäjän oikeudet saavutettavuusvaatimukset.fi sivustolla

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirastoSaavutettavuuden valvonnan yksikköwww.saavutettavuusvaatimukset.fi  saavutettavuus(at)avi.fipuhelinnumero vaihde 0295 016 000