Jens Stoltenberg vierailee Suomessa

Teksti: Petri Kiuttu, lähde STT
Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Uutinen julkaistu: 06.06.2024

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on vierailulla Suomessa. Jens Stoltenberg keskustelee Suomessa turvallisuudesta ja puolustuksesta.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg saapui Suomeen keskiviikkona. Stoltenberg tapasi keskiviikkona presidentti Alexander Stubbin. Tapaaminen järjestettiin presidentin virka-asunnolla Helsingin Munkkiniemessä.

Jens Stoltenberg keskusteli presidentti Stubbin kanssa kanssa turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta, Ukrainasta ja Natosta. Naton seuraava huippukokous järjestetään heinäkuussa Washingtonissa Yhdysvalloissa.

Tänään torstaina Stoltenberg vierailee Puolustusvoimien pääesikunnassa. Stoltenberg syö lounasta Presidentinlinnassa presidentti Alexander Stubbin, Puolustusvoimien komentajan Janne Jaakkolan, ulkoministeri Elina Valtosen ja puolustusministeri Antti Häkkäsen kanssa.

Jens Stoltenbergin vierailu päättyy torstaina.

Jens Stoltenberg oli nyt vierailulla Suomessa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Suomi liittyi Natoon. Suomesta tuli Naton jäsen vuonna 2023.

Jens Stoltenberg on toiminut Naton pääsihteerinä vuodesta 2014 lähtien. Stoltenbergin kausi Naton pääsihteerinä päättyy ensi syksynä.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)