Pääkirjoitus: Suurvallat riitelevät jälleen

Teksti: Leealaura Leskelä
Uutinen julkaistu: 02.08.2017

Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet menevät nyt huonompaan suuntaan. Yhdysvaltojen kongressi määräsi viime viikolla Venäjää vastaan uusia pakotteita. Yhdysvallat epäilee, että Venäjä yritti vaikuttaa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin viime syksynä. Pakotteet ovat rangaistus siitä.

Venäjä puolestaan päätti tällä viikolla, että Yhdysvaltojen täytyy irtisanoa yli 700 työntekijäänsä lähetystöstään Venäjällä. Se oli Venäjän vastaisku Yhdysvaltoja vastaan.

Vielä emme tiedä, miten Yhdysvallat vastaa tähän. Tai miten Venäjä vastaa sitten siihen.

Venäjä ja Yhdysvallat ovat siis jälleen huonoissa väleissä. Siinä ei oikeastaan ole mitään uutta. Suurvallat Venäjä ja Yhdysvallat ovat olleet monta kertaa riidoissa. Maiden riitely oli normaali tilanne varsinkin vuosikymmeniä sitten, kun Venäjä oli vielä Neuvostoliitto.

Uutta tässä tilanteessa on se, että presidentti Donald Trump ei onnistunut muuttamaan maiden suhdetta paremmaksi. Trump nimittäin sanoi presidentinvaalien kampanjassaan, että hän ihailee Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja haluaa parantaa Venäjän ja Yhdysvaltojen suhdetta.

Niin ei tapahtunut.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)