Pääkirjoitus: Osatyökykyiset on saatava mukaan työelämään

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Laura Oja
Uutinen julkaistu: 11.09.2019

Suomessa on jopa 1,9 miljoonaa ihmistä, joilla on vamma tai pitkäaikainen sairaus. Puoli miljoonaa ihmistä kokee, että vamma tai sairaus vaikuttaa työllistymiseen. He ovat osatyökykyisiä.

Suomen sosiaali ja terveys ry:n eli Sosten vuonna 2018 julkaiseman raportin mukaan osatyökykyisten työllisyysaste on Suomessa matala. Työllisyysaste kertoo, kuinka iso osa suomalaisista käy töissä.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n mukaan vammaiset ihmiset ovat meillä töissä paljon harvemmin kuin muissa Euroopan maissa.

Tähän on nyt saatava muutos. Suomella ei ole enää varaa heittää hukkaan työikäisten ihmisten panosta työelämään. Pääministeri Antti Rinteen hallitus on luvannut parantaa osatyökykyisten ihmisten mahdollisuuksia työelämässä. Tämä liittyy hallituksen tavoitteeseen, jossa Suomessa saavutetaan lähivuosina ainakin 75 prosentin työllisyysaste.

Meillä on ihmisiä, jotka pystyvät ja haluavat tehdä töitä. Heidät on saatava vihdoin mukaan työelämään. Selkosanomien uusimmasta verkkolehden numerosta voit lukea työministeri Timo Harakan haastattelun.

Reipasta ja piristävää alkusyksyä!

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)