Syyria tarvitsee paljon apua

Teksti: Markku Juusola
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 01.02.2017

Syyrian pakolaiset tarvitsevat apua miljardeja euroja lähivuosina. Helsingissä pidettiin viime viikolla kokous, joka käsitteli avun tarvetta Syyriassa.

Kokoukseen osallistui YK:n edustajia ja edustajia 240 järjestöstä, jotka auttavat Syyrian pakolaisia YK:n kanssa.

Kokous arvioi, että syyrialaisten auttamiseen Syyriassa tarvitaan tänä vuonna kolme miljardia euroa. Järjestöt toivovat lisäksi, että Syyrian pakolaisten auttamiseen saataisiin ensi vuonna neljä miljardia euroa.

Joka viides syyrialainen on lähtenyt kotimaasta sodan takia. Helsingin kokouksessa kiitettiin erityisesti Syyrian naapureiden Turkin, Libanonin, Jordanian, Irakin ja Egyptin suuria ponnistuksia pakolaisten auttamisessa.

Suomen kehitysministeri Kai Mykkänen korjasi kokouksessa väärinkäsityksen.

– Suomessa sana pakolainen yhdistetään nykyisin nuoriin miehiin. Kuitenkin 70 prosenttia pakolaisista Syyrian naapurimaissa on naisia ja lapsia, muistutti Mykkänen.

Rauhanneuvottelut alkoivat

Syyrian sodassa on nyt tulitauko. Rauhanneuvottelut alkoivat Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa viime viikolla. Venäjä, Iran ja Turkki vetävät neuvotteluja.

Mukana ovat Syyrian hallitus ja kapinallisten edustajia. Ainakin aluksi kapinalliset kieltäytyivät suorista keskusteluista hallituksen kanssa. Syyksi he sanoivat, että hallitus jatkaa pommituksia ja hyökkäyksiä kapinallisia vastaan.

Lähde STT

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)