Yleisurheilun EM-kisat alkoivat Roomassa

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet IL, Yle, HS
Kuva: Lehtikuva / Valtteri Vainio
Uutinen julkaistu: 07.06.2024

Yleisurheilun EM-kisat alkoivat perjantaina. EM-kisat järjestetään Italian pääkaupungissa Roomassa. Kisoihin osallistuu 67 suomalaista urheilijaa.

Seiväshyppääjä Wilma Murto kilpaili Lahdessa 24. toukokuuta. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Suomen joukkueessa on muutamia urheilijoita, joilta monet toivovat mitalia. Suomen suurimmat toivot ovat seiväshyppääjä Wilma Murto ja estejuoksija Topi Raitanen. Molemmat voittivat EM-kultaa edellisissä yleisurheilun EM-kisoissa. Edelliset EM-kisat järjestettiin Saksan Münchenissa vuonna 2022. Suomi sai kisoista peräti neljä mitalia.

Seitsenottelija Saga Vanninen voi päästä mitaleille, jos hän onnistuu hyvin. Myös keihäänheittäjä Oliver Helander voi saada mitalin, jos kilpailu sujuu hyvin.

Suomalaiset moukarinheittäjät Krista Tervo ja Silja Kosonen ovat molemmat mitalisuosikkeja. Kävelijä Aku Partanen voi yllättää 20 kilometrin kisassa. Naisten 800 metrin juoksussa Eveliina Määttänen voi yllättää ja päästä mitaleille. Myös Nathalie Blomqvist voi yllättää 5 000 metrin juoksussa.

Yleisurheilun EM-kisat järjestetään Roomassa 7.–12. kesäkuuta. Yle lähettää kisat suorana omilla kanavillaan.

Topi Raitanen on 3 000 metrin estejuoksun hallitseva Euroopan mestai. Raitanen kuitenkin loukkasi nilkkansa ennen kisoja, joten hänen kuntonsa on arvoitus. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)