Suomelle kuusi mitalia paralympialaisista

Teksti: HV
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 11.09.2012

Paralympialaiset eli vammaisten olympialaiset päättyvät sunnuntaina 9.9. Lontoossa. Suomen joukkueen saalis oli kuusi mitalia.

– Mitaleita on yksi vähemmän mitä tavoiteltiin, mutta neljä kultaa korjaa sitä. Täytyy olla erittäin tyytyväinen, totesi joukkueen johtaja Kimmo Mustonen.

Kultaa suomalaisista voittivat Leo-Pekka Tähti (100 metrin ratakelaus, T54), Toni Piispanen (100 metrin ratakelaus, T51), Jere Forsberg (jousiammunta, taljajousi) ja Suomen miesten maalipallojoukkue.

Mitalitilastoa hallitsi Kiina, joka rohmusi peräti 231 mitalia. Paralympialaisissa mitaleja jaetaan paljon, koska kilpailijat on jaettu lukuisiin eri sarjoihin. Seuraavat paralympialaiset järjestetään vuonna 2016 Brasiliassa Rio de Janeirossa.

5 kommenttia artikkeliin ”Suomelle kuusi mitalia paralympialaisista”

 1. minun mielestäni syy siihen, että somalilaiset pakanevat heidat maasta on:
  somalian väliaikainen hallitus ei hoida riittavasti rauhaa koko maassa, koska hallituksen johtavat eivat ole ihmisten valitsemat.
  Väliaikainen hallitus on julistanut, että he hoitavat koko maata, mutta tämä ei ole totta.

  Vastaa
 2. Amnestyn haastattelemat lapset kertoivat nähneensä aseellisten ryhmittymien tappavan opettajia kouluihin tehdyissä hyökkäyksissä. He kertoivat myös, että tyttöjä on pakotettu avioliittoihin sotilaiden kanssa. Mogadishussa monet koulut ovat joutuneet sulkemaan ovensa, koska lapset ja opettajat pelkäävät joutuvansa tapetuiksi tai haavoittuvansa koulumatkalla.

  Lapsia on myös ruoskittu ja he ovat joutuneet todistamaan muita islamistiryhmien tekemiä järkyttäviä ihmisoikeusloukkauksia kuten kivityksiä, amputointeja ja julkisia teloituksia. Lapset ovat myös joutuneet todistamaan ystäviensä tai perheenjäsentensä kidutusta ja murhia.

  Vastaa
 3. Jälleenrakentamisessa on keskityttävä kolmeen keskeiseen asiaan: turvallisuuden lisäämiseen, humanitaariseen apuun ja somalialaisten tukemiseen yhteiskunnan rakentamisessa.

  Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)