Saksa osoitti mieltään

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet STT, IS, HS
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 24.11.2022

Saksan jalkapallomaajoukkue osoitti mieltään jalkapallon MM-kisoissa keskiviikkona. Saksan pelaajat arvostelivat kansainvälistä jalkapalloliitto Fifaa.

Saksan jalkapallomaajoukkue osoitti mieltään näkyvästi jalkapallon MM-kisoissa. Saksan pelaajat peittivät suunsa, kun Saksan ensimmäinen ottelu MM-kisoissa alkoi. Ele tarkoittaa sitä, että Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa haluaa vaientaa kaiken keskustelun.

Seitsemän eurooppalaisen jalkapallojoukkueen (Saksa, Belgia, Englanti, Hollanti, Sveitsi, Tanska, Wales) kapteenit halusivat käyttää kisoissa One Love -käsivarsinauhaa, jossa on sateenkaari. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa määräsi kuitenkin, että kapteenit eivät saa käyttää käsinauhaa.

Käsivarsinauhassa lukee One Love eli suomeksi yksi rakkaus. One Love -käsivarsinauha kunnioittaa seksuaalivähemmistöjä ja yhdenvertaisuutta. Fifan mielestä käsivarsinauha on poliittinen merkki. Fifa ei hyväksy politiikkaa. Homoseksuaalisuus on Qatarissa kielletty.

Eurooppalaiset liitot eivät hyväksy Fifan toimintaa

Eurooppalaiset jalkapalloliitot eivät hyväksy Kansainvälisen jalkapalloliiton eli Fifan toimintaa. Liitot aikovat ryhtyä toimiin Fifaa vastaan, kun MM-kisat päättyvät.

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Bernd Neuendorf sanoo, että Fifa pelottelee ja painostaa jäsenmaita. Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Möller sanoo, että Tanskan jalkapalloliitto DBU ei enää tue Fifan Fifan puheenjohtajaa Gianni Infantinoa.

Qatar rikkoo ihmisoikeuksia

Jalkapallon MM-kisat ovat käynnissä. Kisat järjestetään Qatarissa. Qatar on erittäin rikas maa Persianlahdella.

Qatarin kisoja on arvosteltu erittäin paljon, koska Qatar rikkoo ihmisoikeuksia. Tuhannet ulkomaalaiset työntekijät kuolivat, kun kisojen stadioneita rakennettiin aavikolle. Qatar rakensi kisoja varten kuusi uutta stadionia.  Qatarissa homoseksuaaleja uhkaa pahimmillaan kuolemantuomio. Naisten asema Qatarin yhteiskunnassa on huono.

Jalkapallon MM-kisat järjestetään Qatarissa myöhään syksyllä, koska kesällä aavikolla on liian kuuma. Kaikki Qatarin stadionit on ilmastoitu, koska jalkapallo-otteluiden pelaaminen ei onnistu aavikon kuumuudessa edes talvella.

MM-kisoissa on mukana 32 maata. Suomi ei ole mukana. Jalkapallon MM.kisojen loppuottelu on 18. joulukuuta.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)