Monissa lajeissa esiintyy väkivaltaa

Teksti: Leealaura Leskelä
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 23.04.2014

Jääkiekossa urheilijat taklaavat toisiaan rajusti. Jalkapallossa ihmisiä on jopa kuollut katsomoissa väkivallan vuoksi.

Joissakin lajeissa väkivalta kuuluu lajin luonteeseen, kuten esimerkiksi nyrkkeilyssä. Useimmissa lajeissa tavoitteena on kuitenkin jokin aivan muu kuin vahingoittaa vastustajaa. Jääkiekkoilijat loukkaantuvat toisinaan rajujen taklausten vuoksi. Viime viikolla Tapparan puolustaja Pasi Puistola menetti tajuntansa Lukon Erik Rislan taklauksen vuoksi.

Jääkiekkovammoja yritetään vähentää muun muassa joustokaukaloiden avulla. Joustokaukalot on rakennettu materiaalista, joka antaa törmäyksessä periksi. Se vähentää urheilijan vammoja.

Myös urheilijoiden ja valmentajien pitäisi muuttaa asenteitaan väkivaltaan.

– Pelaajien pitäisi kunnioittaa toisiaan, sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola Helsingin Sanomien haastattelussa.

Joissakin lajeissa väkivaltaa esiintyy myös fanien eli kannattajien parissa. Esimerkiksi jalkapallofanit käyttäytyvät toisinaan väkivaltaisesti toisiaan kohtaan.

Suurissa otteluissa katsomoissa pahoinpidellään toisinaan vastajoukkueen kannattajia.

Maaliskuun lopussa Ruotsissa kuoli jalkapallofani, joka oli matkalla Helsingborin ja Djurgårdenin otteluun. Hän joutui pahoinpitelyn uhriksi ja menehtyi.

Kuolemantapaus on harvinainen. Se kuitenkin nosti jalkapallofanien väkivallan jälleen kerran lehtien otsikoihin Ruotsissa ja myös Suomessa.

Monet miettivät, miten väkivaltaan pitäisi puuttua. On ehdotettu, että joidenkin lajien sääntöjä pitäisi muuttaa ja rangaistuksia väkivallasta koventaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Monissa lajeissa esiintyy väkivaltaa”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)