Leijonat matkalla kohti kotikisoja

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 24.04.2012

MM-kisat alkavat 4. toukokuuta.

Viime vuonna tuli maailmanmestaruus. Kuinka käy tänä vuonna?

Jääkiekon maailman- mestaruuskilpailut pelataan tänä keväänä Suomessa ja Ruotsissa. Suomi toimii kisojen isäntänä, ja loppuottelut pelataan Helsingissä. Ensi keväänä maat vaihtavat roolejaan, joten MM-kiekkoa nähdään Suomessa aivan elävänä sekä tänä vuonna että vuonna 2013. Tämä riemastuttanee kaikkia jääkiekon ystäviä. Leijonien joukkue alkaa olla aika lailla koossa. Mukana MM-ryhmässä on sekä kokeneita pelaajia että nuorempia lupauksia. Leijonien tunnetuimmat pelaajat ovat Venäjällä AK Bars Kazanissa kiekkoileva Jarkko Immonen, Minnesota Wildin Mikko Koivu, Phoenix Coyotesin Petteri Nokelainen, Carolina Hurricanesin Jussi Jokinen ja maalivahti Kari Lehtonen.

Pohjois-Amerikan jääkiekon ammattilaisliigan NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros päättyy tiistaina 26.4. Vielä silloin voi olla luvassa uusia apuja valtameren takaa.

Suomi on hallitseva maailman- mestari, joten odotukset kotikisoihin ovat kovat. Useimmat ihmiset toivovat Leijonilta saman tempun toistoa, kultamitalia. Jos Leijonat ei yllä mitalipeleihin, se on suuri pettymys. Jarkko Immonen oli mukana vuosi sitten voittamassa maailman- mestaruutta. Hänen mukaansa kotikisat ovat hieno ja ikimuistoinen tapahtuma.

– Odotuksien pitää olla korkealla. Myös pelaajat odottavat menestystä. Ja suomalaiset osaavat tukea omiaan, Immonen kehuu.

Suomen maajoukkue palaa MM-kisojen Slovakia-ottelussa Calgaryn olympiakisojen pelipaidoilla. Calgaryn olympialaiset pidettiin vuonna 1988. Suomi voitti silloin kaikkien aikojen ensimmäisen arvokisamitalinsa jääkiekossa. Suomi toi Calgarysta hopeaa.

Jääkiekon MM-kisat pidetään 4.–20. toukokuuta. MTV3 esittää vapaalla kanavallaan joitakin otteluita ja loppupelit. Kaikki ottelut esitetään maksullisella Canal+-kanavalla.

rel=”nofollow”>

Yksi kommentti artikkeliin ”Leijonat matkalla kohti kotikisoja”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)