Kimi Räikkönen on epätavallinen huippu-urheilija

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: © @calloalbanese
Uutinen julkaistu: 29.08.2018

Suomalainen formulakuski Kimi Räikkönen kertoo elämäntarinansa uudessa kirjassa. Kirjan nimi on Tuntematon Kimi Räikkönen.

Kirjailija Kari Hotakainen on kirjoittanut kirjan kilpa-ajajasta, joka ei pidä turhasta puhumisesta. Kimi Räikkönen tunnetaan parhaiten siitä, että hän ei halua puhua itsestään. Vielä vähemmän Räikkönen haluaa puhua ammatistaan eli kilpa-ajamisesta.

Hotakainen kertoi Räikköselle, että hän haluaisi kirjoittaa formulakuskin elämäkerran. Kirjailija yllättyi siitä, että Räikkönen suostui pyyntöön elämäkerrasta ja että hän puhui lopulta mielellään jopa vaikeista aiheista, kuten isänsä Matti Räikkösen kuolemasta.

Hotakainen matkusti useasti Sveitsiin Räikkösten kotiin haastattelemaan Kimiä ja hänen perhettään. Hotakainen pääsi myös F1-osakilpailuihin ja Ferrarin varikolle. Hotakainen sanoo, että ajanjakso oli hänen työelämänsä mielenkiintoisin ja värikkäin jakso.

– Meillä oli paljon puhuttavaa muustakin kuin autoista. Puhuimme esimerkiksi lasten kasvatuksesta ja lapsiperheen arjesta, Hotakainen kertoo.

Vaatimattomista oloista huipulle

Kimi Räikkösen lähtökohdat olivat vaatimattomat. Vantaalainen perhe oli kuitenkin Kimin tukena jo lapsena. Vanhemmat laittoivat lähes kaikki ylimääräiset varansa Kimin ja hänen veljensä Ramin kartingiin eli mikroautoiluharrastukseen.

Kielitaidoton Kimi jätti ammattikoulun kesken 18-vuotiaana ja lähti maailmalle.

– Räikkösten perhe on poikkeuksellinen. Koko perhe on elänyt moottoriurheilulle ja nauttinut siitä touhusta, myös Paula-äiti, Hotakainen kertoo Yle Uutisten haastattelussa.

Vanhempien satsaus kannatti. Kimi pääsi maailman tunnetuimman autoilusarjan formula ykkösten huipulle. Nykyisin hän on todella rikas, tunnettu ja menestynyt.

Räikkösen perusasenne ja ajatukset ovat kuitenkin säilyneet samana.

– Hän on tavallinen kansan mies. Jannu, joka jätti autonasentajan opinnot kesken ammattikoulussa, Hotakainen sanoo.

Räikkösen elämäkerrasta otettiin peräti 50 000 kappaleen ensipainos. Kirjasta saattaa tulla myös kansainvälinen menestysteos.

Lähteet STT, Yle, HS

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)