Suomen Teemu Pukki ja Italian Leonardo Bonucci taistelivat pallosta EM-karsintaottelusta. Molemmat pelaajat nähdään kentällä myös ensi kesänä jalkapallon EM-kisoissa.

Jalkapallon EM-kisat alkavat kesäkuussa

Jalkapallon historialliset EM-kisat alkavat. Suomi on mukana kisoissa ensimmäistä kertaa.

Jalkapallon miesten Euroopan mestaruuskilpailut eli EM-kisat järjestetään tänä kesänä. Kisat piti pelata jo vuosi sitten, mutta koronapandemia esti kisojen järjestämisen.

Euroopan maat taistelevat jalkapallomestaruudesta nyt 16. kerran. Suomi on mukana kisoissa ja jalkapallon arvokisoissa nyt ensimmäistä kertaa.

Kisat järjestetään 11 Euroopan maassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun EM-kisat pelataan näin monessa maassa. Kisojen välierät ja loppuottelu pelataan Britannian pääkaupungissa Lontoossa. Pelit nähdään perinteisellä Wembleyn stadionilla.

Mukana 24 maata

Kisoissa on mukana 24 maata. Suomi pelaa kisoissa B-lohkossa. Ryhmän otteluita järjestetään Suomen lähimaissa eli Tanskassa ja Venäjällä.

Kisoissa ovat mukana Suomen lisäksi Belgia, Englanti, Espanja, Hollanti, Italia, Itävalta, Kroatia, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Skotlanti, Sveitsi, Tanska, Tshekki, Turkki, Ukraina, Unkari, Wales ja Venäjä.

Jalkapallon miesten EM-kisat 11.6.–11.7.

Lähde Aamulehti

Mitä mieltä olit jutusta?


3 kommenttia uutiseen “Jalkapallon EM-kisat alkavat kesäkuussa”

  1. Sh gm

    Tykkään näistä uutisesta kiitos paljon

  2. Venäläiskoululainen

    Se, että Venäjä oli listassa viimeinen, on maastoutettua aggressiota Venäjää kohti.

  3. Venäläiskoululainen

    Kommenttini ei ole vieläkään julkaistu, saatanan sensuuri! Poliisivaltio!