Andreas Romar matkalla huipulle

Teksti: lähteet STT, HS
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 26.02.2013

– Olen jo sen verran kokenut urheilija, että en lähde kisoihin hakemaan kokemusta. Lähden sinne menestymään, Romar sanoo

Suomi on saanut uuden alppihiihtotähden. Hän on lähtöisin Vaasan Mustasaaresta, ja hänen nimensä on Andreas Romar. 23-vuotias alppihiihtäjä asuu nykyisin Helsingissä. Romar yllätti sekä suomalaiset että kansainväliset alppihiihdon ystävät, kun hän laski MM-kilpailujen syöksylaskussa sijalle viisi ja yhdistetyssä sijalle neljä.

– Enää ei tarvitse pohtia sitä, onko Kalle Palanderin jälkeen tulossa muita suomalaisia voittajia. Hän on tässä. Andreas on nuori kaveri, hän on vielä uransa alkutaipaleella, lajijohtaja Janne Leskinen kehuu.

Kisat menivät yli odotusten Andreas Romarin ensimmäinen arvokisamitali jäi harmittavasti 17 sadasosasekunnin päähän. – Lähellä se oli, mutta kuitenkin niin kaukana. Toinen oli nopeampi. Tämä on urheilua, Romar totesi kilpailun jälkeen Helsingin Sanomille.

– Jos joku olisi sanonut talvella, että sijoitun MM-kisoissa neljänneksi ja viidenneksi, en olisi itsekään uskonut. Siksi on turha miettiä pettymystä. Kisat menivät yli odotusten. Mutta kukapa sitä nyt neljäs haluaisi olla? Romar kysyy.

Romar ei muutenkaan harrasta selittelyä. Hänen mielestään arvokisoihin matkustetaan ensisijaisesti taistelemaan mitaleista, ei ihmettelmään ja hakemaan kokemuksia.

– Olen jo sen verran kokenut urheilija, että en lähde kisoihin hakemaan kokemusta. Lähden sinne menestymään.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)