Venäjältä saapuu Suomeen paljon turvapaikanhakijoita

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet Kaleva, Lännen Media
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 03.02.2016

Suomeen saapuu Venäjältä runsaasti turvapaikanhakijoita. He tulevat Suomen puolelle Lapin raja-asemien kautta.

Venäjältä on saapunut Suomeen satoja turvapaikanhakijoita. Hakijoita on yli 23 maasta. Monet heistä ovat asuneet Venäjällä jo useita vuosia.

Venäjä ei ole aiemmin päästänyt ihmisiä rajan yli Suomeen ja Euroopan unionin alueelle ilman passia ja viisumia. Myös Norjaan on saapunut turvapaikanhakijoita Venäjältä. Venäjä on ilmoittanut, että se ei ota vastaan turvapaikan-hakijoita, jotka Norja haluaa palauttaa takaisin Venäjälle.

Suomen viranomaiset pelkäävät, että itärajaa on mahdoton valvoa, jos pakolaisten määrä kasvaa. Rajavartiolaitos pitää mahdollisena uhkana sitä, että turvapaikanhakijoita alkaisi saapua Suomeen kaikkialta itärajan yli. Suomella ja Venäjällä on yhteistä rajaa yli 1 300 kilometriä.

Suomi on neuvotellut raja- ongelmasta Venäjän kanssa.Sisäministeri Petteri Orpo tapasi viime viikolla Venäjän sisä- ministerin Vladimir Kolokoltsevin. Pääministeri Juha Sipilä tapasi puolestaan Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin viime perjantaina. Medvedev ei luvannut Suomelle, että rajaongelma korjataan. Medvedevin mukaan Venäjä ei ole tietoisesti muuttanut toimintaansa pakolaisasiassa.

Medvedev syytti pakolaisongelmasta EU:ta. Medvedevin mielestä EU:n pakolaispolitiikka on lyhytnäköistä ja EU on osin vastuussa Lähi-idän maiden epävakaudesta.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)