Timo Soinista ulkoministeri

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 28.05.2015

Suomen uuteen hallitukseen tulee 14 ministeriä. Hallitus nimitetään perjantaina.

Vaalit voittanut keskusta saa kuusi ministerinpaikkaa. Perussuomalaiset ja kokoomus saaavat kumpikin neljä ministerinpaikkaa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on uusi pääministeri. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on uusi ulkoministeri ja kokoomuksen puiheenjohtaja Alexander Stubb uusi valtiovarainministeri eli rahaministeri.

Sipilän mukaan ulkoministerin ja valtiovarainministerin paikat jaettiin intohimon mukaan. Soini sanoi, että ulkoministerin paikka on ”hänen juttunsa”.

Pääministerin paikan lisäksi keskusta saa työ- ja elinkeinoministerin, toisen sosiaali- ja terveysministerin, kuntaministerin ja maa- ja metsätalousministerin salkut. Perussuomalaiset saavat ulkoministerin paikan lisäksi työ- ja oikeusministerin, ensimmäisen sosiaali- ja terveysministerin ja puolustusministerin paikat. Kokoomus saa valtiovarainministerin paikan lisäksi opetus- ja kulttuuriministerin, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin ja sisäministerin paikat.

Timo Soini valitsi puolueestaan ministereiksi Jari Lindströmin, Jussi Niinistön ja Hanna Mäntylän. Alexander Stubbin ministeriryhmään kuuluvat Petteri Orpo, Sanni Grahn-Laasonen ja Lenita Toivakka.

Sipilä valitsi keskustan ministereiksi Olli Rehnin, Anne Bernerin, Kimmo Tiilikaisen ja Anu Vehviläisen. Rehn on elinkeinoministeri, Berner liikenne- ja viestintäministeri, Tiilikainen maatalous- ja ympäristöministeri ja Vehviläinen uudistusministeri. Perhe- ja hyvinvointiministerinä toimii hallituksessa ensimmäiset kaksi vuotta Juha Rehula. Rehulan jälkeen ministerinpaikalla jatkaa Annika Saarikko.

Maria Lohelasta tulee eduskunnan uusi puhemies. Lohela on Perussuomalaisten kansanedustaja. Puhemies johtaa eduskunnan työtä.

(Muokattu 29.5.2015)

Yksi kommentti artikkeliin ”Timo Soinista ulkoministeri”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)