Suomi on maailman onnellisin maa

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 20.03.2018

Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi. Valinta perustuu YK:n julkaisemaan raporttiin, jossa on mukana 156 maata.

Kansainvälinen World Happiness Report -onnellisuustutkimus julkaistiin viime viikolla. Tutkimuksen mukaan Suomi on noussut maailman onnellisimmaksi maaksi. Pohjoismaat ovat sijoittuneet onnellisuuslistalla kärkisijoille aina siitä lähtien, kun sitä alettiin julkaista vuonna 2012. Suomi ei ole kuitenkaan koskaan aiemmin voittanut listausta. Suomalaisten jälkeen listalla ovat esimerkiksi islantilaiset, norjalaiset, sveitsiläiset ja tanskalaiset.

Tänä vuonna onnellisuusraporttiin otettiin mukaan ensimmäistä kertaa myös maahanmuuttajat. Suomi on paras maa myös maahanmuuttajille. Maahanmuuttajien onnellisuuden suurin tekijä uudessa maassa on elämänlaatu. Raportti ei vertaile ainoastaan kansalaisten onnellisuutta, vaan sijoitukseen vaikuttaa myös esimerkiksi korruption vähäisyys.

Maailma viettää tänään tiistaina 20. maaliskuuta YK:n julistamaa onnellisuuden päivää.

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomi on maailman onnellisin maa”

  1. Olen somalialain 29 vuotta opiskelen suomen kielen kurssi. asun Kajaanissa
    Minun mielestäni tämä uutisia on hyvä. Mutta pidän suomalainen ihminen. Koska mulla on paras opettaja, ystävää ja ohjaajaa. Mä sanon kiitos apua kaikille

    Ystävällisin terveisin

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)