Sofia Virta on vihreiden uusi puheenjohtaja

Teksti: Kaisa Kaatra, lähteet Yle, HS
Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Uutinen julkaistu: 14.06.2023

Sofia Virta valittiin vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi vihreiden puoluekokouksessa Seinäjoella viime viikolla.

Vihreiden johto vaihtui Seinäjoen puoluekokouksessa. Vihreät valitsivat uudeksi puheenjohtajakseen Sofia Virran ja uusiksi varapuheenjohtajiksi nykyiset kansanedustajat Oras Tynkkysen ja Bella Forsgrénin ja entisen puolue­valtuuston puheenjohtajan Silja Keräsen.

Uusi puheenjohtaja Sofia Virta on toisen kauden kansanedustaja, eikä hän ole kovin tunnettu edes vihreän puolueen sisällä. Hän on 32-vuotias ja kotoisin Kaarinasta, Turun läheltä.

Viime vaalikaudella Virta oli eduskunnassa esimerkiksi sosiaali- ja terveysvalio­kunnassa ja työelämä- ja tasa-arvovalio­kunnassa. Virta on myös kaupungin­valtuutettu Kaarinassa ja aluevaltuutettu Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Virta on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja psykoterapeutti. Virta on työskennellyt aiemmin lastensuojelussa, opetusalalla ja terapeuttina.

Virta sai puolueen jäsenäänestyksessä 2 760 ääntä. Saara Hyrkkö sai 1 941 ääntä, hän oli Sofia Virran ainoa vastaehdokas.

Vihreät koki ison tappion kevään eduskuntavaaleissa, kun puolue menetti seitsemän kansanedustajan paikkaa. Uudella puheenjohtajalla on suuri työ kannatuksen nostamisessa.

 

Juttua on korjattu 21.6. Lisätty Sofia Virran koulutukseen myös psykoterapeutti.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)