Selväsanainen-palkinto oikeusministeriölle

Teksti: Hannu Virtanen
Kuva: Patrik Lindström
Uutinen julkaistu: 11.09.2012

Selkokeskus on nimittänyt Vuoden 2012 selväsanaiseksi oikeusministeriön vaalitiedotuksen.

Perusteluna oli se, että oikeusministeriö on jo pitkään huomioinut erityisryhmät vaalien tiedotuksessa. Ensimmäinen selkoesite vaaleista julkaistiin 1990-luvun alussa. Tänä vuonna oikeusministeriö tuki vahvasti uusien selkovaalivideoitten valmistumista. Videot tulevat käyttöön ensimmäisen kerran syksyn kunnallisvaalien yhteydessä. Kunnallisvaaleista ilmestyy pian myös selkoesite.

Vuoden selväsanainen –palkinto luovutettiin 8. syyskuuta Helsingissä Narinkkatorilla, jossa järjestettiin Jokaisella on oikeus lukea -tapahtuma. Tapahtuma oli osa YK:n lukutaitopäivän viettoa.

Selkokeskus myöntää Vuoden selväsanainen –palkinnon joka toinen vuosi. Kaksi vuotta sitten palkinto myönnettiin Kelan tiedotuksen selkohankkeille.

Oikeusministeriön puolesta palkinnon vastaanotti vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.

– Oikeusministeriössä äänioikeutta ja sen käyttämistä on aina pidetty yhtenä kaikkein tärkeimmistä perusoikeuksista. Vaaliviranomaisen yhtenä tehtävänä on poistaa äänestämisen esteitä ja madaltaa äänestämisen kynnystä. Selkokielisellä tiedotuksella on tässä merkittävä osansa, Jääskeläinen sanoi.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)