Sdp vaihtaa kolme ministeriä

Teksti: LL, lähde STT
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 21.05.2013

Sdp toteutti ministerivaihdokset, jotka se oli ilmoittanut jo hallituskauden alussa.

Suomen uusi peruspalveluministeri on Susanna Huovinen. Asunto- ja viestintäministeriksi nousee Pia Viitanen. Nykyinen asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru puolestaan siirtyy opetusministeriksi.

Ministerin paikalta siirtyvät takaisin kansanedustajiksi opetusministeri Jukka Gustafsson ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson. Uudet ministerit aloittavat työnsä ensi perjantaina.

Ministerivaihdokset ovat aiheuttaneet monenlaista pohdiskelua. Sdp:n puheen- johtaja Jutta Urpilainen on korostanut, että vaihdokset eivät johdu Gustafssonin tai Guzenina-Richardsonin epäonnistumisesta tehtävässään. Puheenjohtajan mukaan he ovat tehneet hyvää työtä.

Ministerin vaihtaminen kesken hallituskauden on kuitenkin merkki tarpeesta muuttaa jotakin. Sdp:n kannatus on laskenut viime aikoina, ja puolue etsii kiivaasti uutta suuntaa. Varsinkin Maria Guzenina-Richardsonia on myös arvosteltu paljon hänen ministerikautenaan.

Uudet ministerit ovat kaikki naisia. Pia Viitanen on Sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtaja. Susanna Huovinen on ollut aikaisemmin ministerinä Matti Vanhasen hallituksessa 2005–2007.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)