Sdp vaihtaa kolme ministeriä

Teksti: LL, lähde STT
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 21.05.2013

Sdp toteutti ministerivaihdokset, jotka se oli ilmoittanut jo hallituskauden alussa.

Suomen uusi peruspalveluministeri on Susanna Huovinen. Asunto- ja viestintäministeriksi nousee Pia Viitanen. Nykyinen asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru puolestaan siirtyy opetusministeriksi.

Ministerin paikalta siirtyvät takaisin kansanedustajiksi opetusministeri Jukka Gustafsson ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson. Uudet ministerit aloittavat työnsä ensi perjantaina.

Ministerivaihdokset ovat aiheuttaneet monenlaista pohdiskelua. Sdp:n puheen- johtaja Jutta Urpilainen on korostanut, että vaihdokset eivät johdu Gustafssonin tai Guzenina-Richardsonin epäonnistumisesta tehtävässään. Puheenjohtajan mukaan he ovat tehneet hyvää työtä.

Ministerin vaihtaminen kesken hallituskauden on kuitenkin merkki tarpeesta muuttaa jotakin. Sdp:n kannatus on laskenut viime aikoina, ja puolue etsii kiivaasti uutta suuntaa. Varsinkin Maria Guzenina-Richardsonia on myös arvosteltu paljon hänen ministerikautenaan.

Uudet ministerit ovat kaikki naisia. Pia Viitanen on Sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtaja. Susanna Huovinen on ollut aikaisemmin ministerinä Matti Vanhasen hallituksessa 2005–2007.

Kuuntele juttu

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste