Rauman telakan toiminta päättyy

Teksti: lähde STT
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 24.09.2013

Telakkayhtiö STX Finland vähentää Suomesta ainakin 700 työpaikkaa.

Telakkateollisuus keskitetään Turkuun. Julkisuuteen on kerrottu, että eteläkorealaiset omistajat ja suomalaiset ovat viime aikoina riidelleet rajusti.

STX Europen rahoitusjohtaja Ho Nam Yi sanoo, että Rauman telakan lopettaminen ei ole välttämätöntä. Johtaja totesi vielä toissa viikolla, että Raumalla rakennetaan laivoja vielä pitkään.

STX Finlandin varatoimitus- johtaja Jari Anttilan painottaa, että Rauman telakka on tuottanut viime vuosina tappiota ja kärsinyt tilausten puutteesta.

– Näillä päätöksillä yritetään lopettaa yhtiön kuusi vuotta kestänyt tappiokierre. Yritämme luoda edellytyksiä kannattavalle liiketoiminnalle, Anttila sanoo. Anttila vakuuttaa, että ainoa vaihtoehto päätökselle olisi ollut lopettaa telakkateollisuus Suomesta.

Metalliliitto syyttää tilanteesta Suomen hallitusta. Elinkeino- ministeri Jan Vapaavuori ei luvannut viime joulukuussa, että valtion tukee 50 miljoonalla euron lainarahalla telakkateollisuutta.

– Kaupallista telakkaa ei voida ylläpitää Suomessa verovaroilla. Vain kannattava liiketoiminta takaa sen, että työpaikat pysyvät Suomessa.

Konepajayhtiö Metso irtisanoo suuren määrän työntekijöitään. Työt loppuvat ainakin 660 ihmiseltä. Metson mukaan paperikoneiden kysyntä on vähentynyt viime vuosina. Paperikoneiden menekki ulkomaille on laskenut rajusti.

Metso säästää irtisanomisilla 50 miljoonaa euroa vuodessa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)