Ranskan presidentti vieraili Suomessa

Teksti: Markku Juusola
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 03.09.2018

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili viime viikolla Suomessa. Macron ja Suomen johtajat korostivat, että yhteistyö Euroopassa on nykyään hyvin tärkeää.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron saapuivat Suomeen viime viikon keskiviikkona. Macron keskusteli vierailun aikana presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän kanssa.

Niinistö tarjosi vierailleen Presidentinlinnassa illallisen. Niinistö piti siellä puheen. Puheen lopussa Niinistö onnitteli Ranskaa siitä, että maa voitti jalkapallon maailmanmestaruuden.

Macron ja Niinistö keskustelivat Euroopan yhteistyöstä. Presidentit korostivat, että yhteistyö Euroopan maiden kesken on tärkeää. Ranska esimerkiksi toivoo, että Euroopan maat lisäävät yhteistyötä puolustuksessa, siis armeijoiden välillä. Suomi lähtee mukaan tähän yhteistyöhön.

Kuvassa ovat Ranskan presidentin puoliso Brigitte Macron ja Suomen presidentin puoliso Jenni Haukio.
Kuvassa ovat Ranskan presidentin puoliso Brigitte Macron ja Suomen presidentin puoliso Jenni Haukio.

Ranskan presidentin puolisolla Brigitte Macronilla ja Suomen presidentin puolisolla Jenni Haukiolla oli omaa ohjelmaa. Brigitte Macron ja Jenni Haukio vierailivat Lastensairaalassa ja Suomenlinnassa.

Lähde Yle

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)