Puolueet kiistelevät vanhustenhoidosta

Teksti: lähteet Yle, HS
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 28.08.2012

Maria Guzenina-Richardson ja Paula Risikko ovat eri mieltä siitä, kuinka vanhusten hoito tulisi turvata.

Hallituksen suuret puolueet kokoomus ja SDP ovat eri mieltä siitä, kuinka vanhustenhoito tulisi järjestää. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson vaatii, että vanhuspalvelulakiin kirjataan hoitajien määrä. Peruspalveluministerin mukaan kymmenellä vanhuksella tulisi olla seitsemän hoitajaa (jotka siis työskentelevät vuoroissa, eivät samaan aikaan).

Kokoomuksen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko sanoo, että tarkkaa kirjausta lakiin ei kannata tehdä. Kokoomus panostaisi enemmän vanhusten kotihoitoon. Risikon mielestä vanhus- palvelulaista ei saa tehdä ”laitospalvelulakia”.

Pääministeri Jyrki Kataisen mielestä riita ei ole vakava. Katainen sanoo, että hallitus- puolueet kiistelevät raha-asioista aina, kun valtiolle tehdään budjettia eli tulo- ja menoarviota. Hallituspuolueet sopivat rahojen käytöstä elokuun lopussa. Katainen on Risikon kanssa samaa mieltä siitä, että lakiin ei tulisi määritellä hoitajien määrää.

Suomessa on yli miljoona yli 65-vuotiasta. Joka kymmenes yli 75-vuotias asuu laitoksessa. Suurin osa vanhuksista asuu kotonaan. Tavoitteena on, että yhä useampi ikäihminen voisi asua suurimman osan elämästään kotonaan tuetusti.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)