Prinssi William saapuu Suomeen

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 29.11.2017

Englannin prinssi William saapuu tänään Suomeen viralliselle vierailulle. William tulee onnittelemaan 100 vuotta täyttävää Suomea.

William saapuu Suomeen presidentti Sauli Niinistön kutsusta. Prinssi William ei ole aiemmin vieraillut Suomessa.

Prinssi William tapaa Suomen-vierailullaan presidentti Niinistön ja rouva Jenni Haukion. Presidentti Niinistö on saman ikäinen kuin prinssi Williamin isä prinssi Charles. Sekä presidentti Niinistö että prinssi Charles täyttävät ensi vuonna 70 vuotta.

Prinssi Williamin ohjelmaan kuuluu keskiviikkona juhlaillallinen presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä ja torstaina tutustuminen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushiin. William vierailee myös helsinkiläisessä alakoulussa. Torstaina William ehtii vielä tervehtiä yleisöä Esplanadin puistossa  ja tutustua Senaatintorin joulumarkkinoihin yhdessä Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren kanssa.

Prinssi William on Cambridgen herttua. Hän on prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan esikoispoika. Williamin äiti, Walesin prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1997. Prinssi Williamin pikkuveli on prinssi Harry.

William on 35-vuotias. Hän on naimisissa Kate Middletonin kanssa. Kate Middletonin kuninkaallinen nimi on Cambridgen herttuatar Catherine. Pariskunnalla on kaksi lasta. Kolmas lapsi syntyy ensi vuoden maaliskuussa. Myös Niinistö ja Haukio odottavat perheenlisäystä. Pariskunnan ensimmäinen lapsi syntyy ensi helmikuussa.

Prinssi William on Englannin kruununperimysjärjestyksessä toisena. Williamin isoäiti Elisabet II on Englannin kuningatar. Elisabet on 91-vuotias. Hänen poikansa prinssi Charles on Englannin seuraava kuningas.

Williamin kanssa samaan aikaan Suomeen saapuu myös toinen kuninkaallinen. Ruotsin prinssi Daniel on Suomessa samaan aikaan Williamin kanssa. Myös Daniel vierailee Slush-tapahtumassa.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)