Presidentti korosti yhteistyötä

Teksti: Markku Juusola
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 03.01.2017

‑ Sinä voit hyvin kun kukaan ei voi pahoin. Siis auta, minkä voit, sanoi tasavallan presidentti Sauli Niinistö puheessaan uudenvuodenpäivänä. Niinistön mielestä se voisi olla satavuotiaan Suomen tärkeä sanoma.

Presidentti Niinistö mietti perinteisessä presidentin uudenvuodenpuheessa, millaisiin arvoihin satavuotias Suomi perustuu. Niinistö korosti, että yhteistyö kuuluu suomalaisuuteen.

‑ Se ei sulje ulkopuolelle ketään, ei syntyperänkään vuoksi, vaan huomioi ja kutsuu osallistumaan. Se kertoo, että tässä maassa on hyvä elää, Niinistö sanoi.

Niinistö ehdotti, että satavuotiaan toinen tärkeä sanoma voisi olla: Tunne kohtuudella vastuusi, edes omasta itsestäsi. Siis tee, minkä kykenet. Näin olet mukana tässä kansakunnassa.

Niinistö on huolissaan maailman tilanteesta.

‑ Jokainen päivä tuo sanomaa julmuudesta ja kuolemasta, milloin Alepposta, milloin Berliinistä, mistä seuraavaksi, Niinistö kysyi.

Suomi on osa länsimaista kulttuuria, jossa yksilön vapaudet ovat tärkeitä. Suomessa perustuslaki suojaa vahvasti yksilön perusoikeuksia. Niinistö totesi, että yksilön vapaudet ja yhteinen turvallisuus joutuvat vastakkain, kun terrorismia torjutaan.

‑ Pahaa on toki vastustettava hyvällä. Mutta pahalle on pantava rajoja. Tarvitaan myös lujuutta ja päättäväisyyttä, sanoi Niinistö.

Niinistö toivoi, että Euroopan unioni keskittyy nyt siihen, mikä on eurooppalaisille tärkeintä: saada elää rauhassa ja turvassa.

‑ Euroopan unionia tarvitaan enemmän kuin vuosikymmeniin, mutta se on nyt heikompi ja hajanaisempi kuin koskaan, presidentti Niinistö totesi.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)