Poliisin ylin johto syytteissä

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 23.05.2018

Suomen ylintä poliisijohtoa syytetään rikoksista. Syyttäjä vaatii rangaistusta kolmelle poliisijohtajalle.

Syyttäjän mukaan entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin poliisilaitoksen pä’ällikkö Lasse Aapio ja Helsingin entinen poliisikomentaja Jukka Riikonen ovat hoitaneet työnsä huonosti.

Syytteet liittyvät Helsingin huumepoliisin entisen johtajan Jari Aarnion toimiin ja yhteistyöhön rikollisten kanssa. Syyttäjä sanoo, että poliisijohtajat eivät valvoneet huumepoliisin toimintaa. Syyttäjän mielestä huumepoliisi ei hoitanut oikein tietolähteiden rekisteriä. Poliisi saa tietoja ihmisiltä, joita kutsutaan tietolähteiksi. Nämä ihmiset voivat olla vaarassa, koska poliisi on hoitanut työnsä huonosti.

Sisäministeriö päätti viime viikolla, että Lasse Aapio ei saa työskennellä poliisipäällikkönä. Aarniota syytetään virkarikoksesta.

Tilanne on poikkeuksellinen. Koskaan aiemmin ylintä poliisi- johtoa ei ole syytetty näin vakavista laiminlyönneistä. Poliisijohtajien mielestä he eivät ole syyllistyneet rikoksiin.

Aarnion tuomio syksyllä Syyttäjä epäilee, että Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio poisti tietolähteiden nimet rekisteristä monen vuoden ajalta. Nyt selvitetään sitä, tiesikö poliisijohto tästä asiasta.

Jari Aarnion 13 vuoden tuomiota käsitellään nyt hovioikeudessa. Tuomio annetaan syksyllä.

Lähteet HS, Yle

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)