Piispat eivät halua muuttaa vihkikaavaa

Teksti: Leealaura Leskelä
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 23.09.2014

Evankelisluterilaisen kirkon vihkikaavaan on ehdotettu lisäystä, joka ottaisi uusperheiden lapset huomioon vihkimisessä.

Ehdotusta käsiteltiin piispain- kokouksessa syyskuussa. Kirkon tiedotuskeskus tiedotti kokouksen jälkeen, että piispat eivät halua lisäystä vihkikaavaan.

Ehdotus koskee vihkipareja, joilla on lapsia edellisistä liitoista. Ehdotuksessa halutaan vihkikaavaan vapaaehtoinen lisäys, jossa vihkipari lupaa kunnioittaa ja huolehtia myös toistensa lapsista. Nykyisessä vihkikaavassa ei mainita lapsia entisistä liitoista.

Piispat kehottivat pappeja muistamaan, että vihkipareilla voi olla lapsia entisistä liitoista. He eivät kuitenkaan halua muuttaa vihkikaavaa. Muutos voisi piispojen mielestä lisätä uusperheiden lasten paineita, jos vihkiparin ja entisten puolisoiden välillä on ristiriitoja.

Suomen uusperheiden liiton toiminnanjohtaja Pekka Larkela on pettynyt piispainkokouksen kantaan. – Vihkikaavaan ehdotettiin vaihtoehtoa, ei pakollista muutosta, Larkela muistuttaa. –Vihkikaavassa pitäisi ottaa huomioon lapset, jotka ovat entisistä liitoista. Se auttaisi lapsia tuntemaan, että he ovat osa uutta liittoa, Larkela sanoo.

Päätöksen vihkikaavan muutoksesta tekee aikanaan kirkolliskokous.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)