Perussuomalaiset vaalien voittaja?

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 09.10.2012

Perussuomalaiset voi jopa kolminkertaistaa paikkamääränsä kuntien valtuustoista.

Perussuomalaiset saavat kuntavaaleissa murskavoiton – ainakin jos mielipidetiedusteluihin voi luottaa. Perussuomalaisten kannatus näyttää kolminkertaistuvan sekä Ylen että MTV3:n teettämien tutkimusten mukaan. Näiden kyselyjen perusteella Perussuomalaiset saa 17–18 prosenttia kaikista äänistä. Se tarkoittaa sitä, että puolueen kunnanvaltuutettujen määrä nousee merkittävästi. Samalla Perussuomalaiset saattaa nousta kolmanneksi suurimmaksi kuntapuolueeksi keskustan ohi.

Kyselyjen perusteella kuntavaaleissa eniten ääniä kerää kokoomus. Toiseksi suurin kuntapuolue on vaalien jälkeen ilmeisesti SDP. Vihreät ja Vasemmistoliitto kilpailevat tasaisesti viidenneksi suurimman puolueen paikasta.

Kuntavaaleihin osallistuu kahdeksan eduskuntapuolueen lisäksi myös pienpuolueita. Näillä puolueilla ei ole kansanedustajia eduskunnassa. Mukana on kahdeksan pienpuoluetta. Niistä tunnetuimmat ovat Suomen kommunistinen puolue eli SKP ja Piraattipuolue. Muut pienpuolueet ovat Köyhien Asialla, Vapauspuolue, Kommunistinen Työväenpuolue eli KTP, Muutos 2011, Itsenäisyyspuolue eli IPU ja Suomen Työväenpuolue eli STP.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)