Pekka Haavisto ja Alexander Stubb ovat suosituimmat ehdokkaat

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet HS, Yle
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 17.10.2023

Pekka Haavisto ja Alexander Stubb ovat suosituimmat presidenttiehdokkaat. Haavisto ja Stubb olivat kärjessä Helsingin Sanomien ja Ylen kyselyssä.

Pekka Haavisto ja Alexander Stubb ovat selvästi suosituimmat presidenttiehdokkaat. Haavisto ja Stubb saavat paljon enemmän kannatusta kuin muut ehdokkaat.

Helsingin Sanomien ja Ylen kyselyssä Haavisto saa 51 prosentin kannatuksen, jos hän ja Stubb ovat vastakkain toisella kierroksella. Stubb saa Ylen kyselyssä 49 prosentin kannatuksen ja Helsingin Sanomien kyselyssä 46 prosentin kannatuksen.

Naiset kannattavat enemmän Haavistoa, miehet kannattavat Stubbia.

Helsingin Sanomien ja Ylen kyselyn kolmanneksi suosituin ehdokas on Olli Rehn. Olli Rehnin kannatus on selvästi pienempi kuin Haaviston ja Stubbin. Neljänneksi suosituin ehdokas on Mika Aaltola.

Seuraavaksi suosituimmat ehdokkaat Ylen kyselyssä ovat Jussi Halla-aho, Li Andersson, Jutta Urpilainen, Sari Essayah, Harry Harkimo ja Paavo Väyrynen.

Helsingin Sanomat ja Yle julkaisivat kyselyn presidentinvaaleista viime viikon lopussa.

Presidentinvaalit järjestetään sunnuntaina 28. tammikuuta 2024. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli 50 prosenttia äänistä ensimmäisellä kierroksella, järjestetään toinen kierros. Toisella kierroksella ovat mukana kaksi suosituinta ehdokasta.

6 kommenttia artikkeliin ”Pekka Haavisto ja Alexander Stubb ovat suosituimmat ehdokkaat”

 1. Hei, minun mielestäni uutinen on hyvä, koska on hyvä vaihtaa välillä presidenttiä. On hyvä, että on monta ehdokasta ja mukana on miehiä ja naisia. Usea ehdokas on ollut politiikassa pitkään- mutta on myös hyvä, että mukana on joku politiikan ulkopuolelta.

  Vastaa
 2. Uskon, että uutiset ovat erittäin hyödyllisiä kaikille, uutisia lukevat vierailijat voivat tietää vaaleista ja äänestämisestä

  Vastaa
 3. Uskon, että uutisista on hyötyä kaikille Suomessa asuville, sillä heidän pitäisi tietää, miten vaalit etenevät ja mitä niiden jälkeen tapahtuu

  Vastaa
 4. Moi,
  Minun mielestäni on hyvä, koska voi teitä ehdokasta ja kuka pitää valitsevat uusi presidentti. Mutta ihmisia valitsevat ja voi äänestää, että teillä hyvä asia ja tärkeä.

  Vastaa
 5. Hei!
  Uutinen kertoo Suomen suosituimmat presidenttiehdokkaat. He ovat Pekka Haavisto, Alexander Stubb ja Olli Rehn. Haavisto saa 51 prosentin kannatuksen. Mietin, että tämä on hyvä uutinen, koska Pekka Haavisto on Vihreät puoluessa. En tiedä paljon Suomen poliitikasta, mutta ajattelen että Vihreät on hyvä puolue, koska se on uudistusmielinen puolue, joka kannattaa feminismiä, eläinten oikeuksia ja vihreitä liberaaleja ajatuksia.

  Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)