Passi mukaan Tallinnaan

Teksti: lähteet Wikipedia Metro
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 19.06.2012

Matkustajan täytyy pystyä todistamaan henkilöllisyytensä myös lyhyellä Tallinnan-matkalla.

Monilta matkustajilta jää passi kotiin, kun he lähtevät Tallinnan-matkalle. Jokaisella matkustajalla täytyy kuitenkin olla myös Tallinnan-matkalla mukanaan passi tai uudenmallinen, virallinen henkilökortti.

Viro kuuluu niin sanottuihin Schengen-maihin, jonka rajojen yli matkustavilta ihmisiltä ei yleensä tarkasteta passia tai henkilökorttia. Myös Pohjoismaiden sisällä voi liikkua vapaasti, mutta jokaisen matkustajan on silti tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä.

Pahimmilaan lyhyt yhden päivän matka Tallinnaan saattaa keskeytyä ikävästi, jos mukana ei ole pätevää matkustusasiakirjaa. Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos tekevät matkustajille pistokokeita, joissa kysytään henkilötodistusta tai passia.

Schengenin sopimukseen kuuluu 26 eurooppalaista maata. Kaikki Euroopan unionin jäsenvaltiot Romaniaa, Irlantia ja Britanniaa lukuun ottamatta ovat mukana sopimuksessa. Schengen-alueen maiden välillä voi liikkua vapaasti ilman jatkuvia passintarkastuksia. Tämän uskotaan nopeuttavan matkustamisen sujuvuutta.

Vaikka matkustusasiakirjoja ei tarkistetakaan, on henkilöllä oltava mukanaan virallinen henkilökortti. Lentoyhtiöt tarkistavat aina turvallisuussyistä matkustajiensa henkilöllisyyden.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)