Olli Rehn ehkä mukaan EU-vaaleihin

Teksti: lähde HS
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 27.08.2013

Talouskomissaari Olli Rehn on lähdössä mukaan Euroopan parlamentin vaaleihin ensi keväänä.

Rehnistä tulisi vaaleissa liberaaliryhmän ykkösehdokas. Euroopan liberaalidemokraattien ryhmä valitsee ehdokkaansa vaaleihin marraskuun lopussa.

Olli Rehn kertoi Helsingin Sanomille, että hän on kiinnostunut ehdokkuudesta, jos kannatusta riittää. Ryhmien kärkiehdokkaat ovat vaaleissa vahvoilla, kun EU:n johtotehtäviä jaetaan. Tämä voi lisätä Rehnin kiinnostusta asettua ehdolle.

Huippuvirka mahdollinen Puolueiden kärkiehdokkaille on tarjolla esimerkiksi EU-komission puheenjohtajan, europarlamentin puhemiehen, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan ja ulkoministerin pesti. Käytännössä Rehn voisi päästä puhemieheksi tai euroryhmän puheenjohtajaksi.

Suomalaista tuskin valitaan esimerkiksi EU:n ulkoministeriksi, koska silloin Suomi menettäisi komissaarin salkkunsa. Liberaalidemokraateille on luvassa todennäköisesti jokin viidestä EU:n huippuvirasta.

Rehn on keskustapuolueen jäsen. Liberaalidemokraatit on EU:n kolmanneksi suurin ryhmä. Suomesta siihen kuuluvat keskusta ja RKP.

Rehnin nykyinen komissaarin virka päättyy kesällä 2014. Jos Rehn on mukana eurovaaleissa, hän on Suomessa todennäköisesti keskustapuolueen ehdokas.

Europarlamenttivaalit järjestetään toukokuussa vuonna 2014.

Yksi kommentti artikkeliin ”Olli Rehn ehkä mukaan EU-vaaleihin”

  1. Olli Rehn in tulisi muistaa että vuoden 2004 tulleet jäsenet Viro,Romania Puola Tsekki,Slovakkia Latvia Liettua jne monet maat ovat vielä vammaispoliriikassa 50v jäljessä vammaispolitiikassa.Suurin osa maista asuttaa vielä vammaisia suurlaitoksissa.Ehdokkaana Olli Rehn tulisi huomioida vammaisryhmät joilla ei ole samanlaista sosialiturvaa kuin Suomessa.

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)