Nokia teki jälleen historiaa

Teksti: Petrui Kiuttu, lähteet STT, HS
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 22.04.2015

Verkkoyhtiö Nokia tekee historiaa. Nokia ostaa ranskalaisen kilpailijansa Alcatel-Lucentin. Kaupan arvo on 15,6 miljardia euroa. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin yrityskauppa, jonka suomalainen yritys on tehnyt.

Kaupan ansiosta Nokia vahvistaa asemaansa maailman markkinoilla. Yhdistyminen tapahtuu ensi vuoden alussa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sanoo, että  neuvotteluja on käyty vuodesta 2013 lähtien. Nokia myi silloin matkapuhelimien valmistuksen yhdysvaltalaiselle Microsoftille. Matkapuhelimien valmistus tuotti Nokialle loppuaikoina tappiota.

– Olemme käyneet läpi kaikki vaihtoehdot ja päätyneet siihen, että Alcatel on Nokialle paras kumppani. Nokiasta tulee alan suurin yhtiö.

Pääkonttori Suomessa Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ei tiedä, onko yrityskaupalla vaikutuksia henkilöstölle.

– Yhdistymisen seurauksena tavoitteenamme on 900 miljoonan euron säästöt. Aiomme laajentaa kehitystyötämme. Se tuo myös lisää uusia työpaikkoja.

Suri sanoo, että Nokian tavoitteena on johtaa tulevaisuudessa uuden sukupolven teknologian kehitystä ja palveluiden tuottamista.

Suri vakuuttaa, että Nokian pääkonttori sijaitsee myös tulevaisuudessa Suomessa.

Nykyinen Nokia on verkkolaiteyhtiö. Verkkolaitteet pi­tä­vät äly­pu­he­li­mien, tau­lu­tie­to­ko­nei­den ja kan­net­ta­vien tie­to­ko­nei­den yhteydet toi­min­nas­sa langattomiin verkkoihin.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)