Nokia irtisanoo tuhansia

Teksti: PK lähteet STT Yle
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 19.06.2012

3 700 ihmistä menettää työpaikkansa Nokian Suomen tehtailla.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia vähentää Suomesta 3 700 työpaikkaa. Yhtiö sulkee matka- puhelimia valmistavan Salon tehtaan ja vähentää Oulun tehtaan tuotantoa.

Salosta irtisanotaan 850 ihmistä. Oulussa työnsä menettää ainakin 500 ihmistä. Maailmanlaajuisesti Nokia vähentää peräti 10 000 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan vuoden 2013 loppuun mennessä.

Nokian vaikeudet kännyköiden myynnissä eivät ole helpottuneet, vaikka yhtiö tekee nykyisin yhteistyötä suuren ohjelmistovalmistajan Microsoftin kanssa. Yhtiön uudet Lumia-puhelimet ovat saaneet hyvän vastaanoton, mutta ne eivät ole myyneet niin paljon kuin toivottiin.

Suomessa ei ole irtisanottu aiemmin näin suurta määrää yhden yrityksen työntekijöitä. Hallitus on huolissaan Nokian tilanteesta. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop vakuuttaa, että Nokian pääkonttori pysyy Suomessa. Elopin mukaan myös yhtiön tuotekehitys pysyy suurelta osin Suomessa. Vain varsinainen matkapuhelimien valmistus ja kokoaminen siirtyy muualle.

Salossa tunnelmat ovat apeat. Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katja Taimela totesi, että Nokian päätös sulkea tehdas on peräti kuolinisku koko kaupungille. Salo on kasvanut ja kehittynyt viimeisen 20 vuoden aikana pitkälti Nokian menestyksen ansiosta.

Nokia perustelee irtisanomisiaan sillä, että sen on säästettävä rahaa. Yhtiö aikoo karsia kulujaan 1,6 miljardia euroa ensi vuoden loppuun mennessä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Nokia irtisanoo tuhansia”

  1. minun mielestä golf on hyvää liikuntaa koska Golfia pelaa pieni ryhmä ulkona isossa paikassa, ei ole kertaakaan olla kolmea metriä se reipastaa mieltä, rentouttaa ja

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)