Monilla on vaikeuksia lukea

Teksti: Selkosanomat, lähde Yle
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 16.03.2022

Monilla on vaikeuksia lukea ja kirjoittaa. Helsingin yliopiston mukaan yli 10 prosentilla on lukivaikeus.

Lukivaikeuksia on monenlaisia. Esimerkiksi lukeminen voi olla hidasta tai kirjoittaminen voi olla vaikeaa. Lukivaikeus voi myös olla perinnöllinen eli sitä voi olla perheessä tai suvussa.

Lukivaikeus huomataan useimmiten silloin, kun lapsi menee kouluun. Yli 30 prosenttia lapsista saa Suomessa tukea oppimiseen.

7 kommenttia artikkeliin ”Monilla on vaikeuksia lukea”

 1. Mielestäni ne ihmiset jotka ei osaa lukea he varmaankin on ihmisä joilla on oppimisvaikeuksia joilla on joko mahdotonta tai vaikeuksia lukea, tai vanhoja ihmisiä joiden peruskoulu/koulutus on ollut huonoa, ja loput maahanmuuttajia jotka eivät omassa kotimaassa ole oppinut lukemaan ja muuttanut myöhemmin Suomeen.

  Vastaa
  • Lukuhaaste on vaikea lukeminen ja kirjoittaminen ja se voi olla perinnöllinen tai sitten jos koulua ei ole käynyt tai myös voi johtuu erikieli esim eri kirjaimmet jne, mutta se on hyvää Suomessa anetaan tuki ja auttaa lukea ja kirjoittaa.

   Vastaa
 2. Minun mielestäni on että on tosi hyvä että Suomessa lapset ja ihmiset saavat tukea. On tärkeä koska se on lapsuudesta ja tulevaisuudessa ihmisillä ei ole vaikeuksia.

  Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)