Mielenosoittajat pahoinpitelivät kolmea ihmistä Jyväskylässä

Teksti: Markku Juusola
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 04.08.2015

Mielenosoittajat pahoinpitelivät viime lauantaina kolmea henkilöä Jyväskylän keskustassa. Mielenosoittajat olivat äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä.

Äärioikeistolaisten mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi Jyväskylän Sokos-tavaratalon alakerrassa. Yksi pahoinpitelyn uhreista oli sama mies, jota puukotettiin Jyväskylässä vuonna 2013. Mies esitteli tuolloin äärioikeiston toiminnasta kertovaa kirjaa kirjastossa. Viime lauantaina pahoinpideltiin myös miestä ja naista, jotka olivat hänen seurassaan. Kaksi henkilöä sai pahoinpitelyssä ruhjeita ja mustelmia, yksi lieviä vammoja.

Poliisi epäilee, että mielenosoittajat valmistautuivat pahoinpitelyihin etukäteen. Moni seikka viittaa tähän. Mielenosoittajilta löytyi muun muassa suojuksia ja sidetarpeita. He taltioivat kameralla toimintaansa koko tapahtuman ajan. He juoksivat kuin yhdestä käskystä Sokos-tavarataloon, jossa pahoinpitelyt tapahtuivat.

Poliisi pidätti seitsemän ihmistä pahoinpitelyjen vuoksi. Heistä kaksi on ruotsalaisia. Poliisin mukaan pidätetyillä ruotsalaisilla on yhteyksiä Ruotsin Vastarintaliikkeeseen. Sisäministeriön mukaan Suomen ja Ruotsin Vastarintaliikkeet tekevät yhteistyötä.

– Ääriliikkeiden kansainvälinen yhteistyö on vakava asia, sanoo sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen. Rajojen yli siirtyy vastakkainasetteluja ja uusia toimintatapoja, joita on vaikea torjua.

Lähde: STT

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)