Matkustuksen rajoitukset lievenevät tänään

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 15.06.2020

Suomen hallitus poistaa matkustusta koskevia rajoituksia, jotka johtuvat koronaviruksesta. Maanantaina 15. kesäkuuta lähtien suomalainen voi matkustaa kuuteen maahan ilman karanteenia.

Hallitus sallii matkustamisen kuuteen maahan. Matkustaa voi Baltian maihin eli Viroon. Latviaan ja Liettuaan sekä Pohjoismaihin Norjaan, Tanskaan ja Islantiin. Näihin maihin voi matkustaa ilman suositeltua karanteenia. Matkustajan ei tarvitse enää olla kotikaranteenissa 14 vuorokautta matkan jälkeen.

Ruotsiin ei kuitenkaan saa matkustaa. Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan koronaviruksen aiheuttama epidemia on ruotsissa niin paha, ettei rajoituksista voida vielä luopua. Ruotsiin saa matkustaa ainoastaan tärkeistä syistä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto sanoo, että tarpeetonta matkustamista ulkomaille kannattaa edelleen välttää.

Yleisötapahtumat sallitaan

Hallitus lievensi myös yleisötapahtumien järjestämistä koskevia ohjeita. Heinäkuun alussa voi jälleen järjestää tapahtumia, joihin osallistuu yli 500 katsojaa. Tapahtumat voidaan järjestää ulkona. Esimerkiksi jalkapallosarjat, kulttuuritapahtumnat, ulkoilmakonsertit ja kesäteatterit käynnistyvät heinäkuussa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen muistuttaa, että yksityistilaisuuksiin saa kutsua edelleen korkeintaan 50 henkilöä. Turvavälit kannattaa pitää myös jatkossa, ettei koronavirus pääse leviämään.

Lähteet STT, Yle

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)