Mari Kiviniemi ei jatka keskustan johdossa

Teksti: Selkosanomat
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 11.04.2012

Keskustaan johtoon pyrkii kaksi kokenutta poliitikkoa, Pekkarinen ja Väyrynen.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi luopuu tehtävästään ensi kesänä. Kiviniemi ilmoitti yllättäen huhtikuun alussa, että hän ei lähde mukaan puheen- johtajakisaan.

Kiviniemi perusteli päätöstään sillä, että keskustan kannatusluvut eivät ole parantuneet hänen aikanaan tarpeeksi paljon. Kiviniemi sanoi myös kantavansa nyt vastuun puolueen kärsimästä suuresta tappiosta eduskunta-vaaleissa vuosi sitten.

Kiviniemen ratkaisu on herättänyt kummastusta sekä keskustassa että yleisesti. Hänen arvellaan loukkaantuneen puolueelleen, koska ei ole saanut tehtävässään riittävää tukea.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan ensi kesänä. Kilpaan on ilmoittautunut tähän mennessä kaksi kokenutta poliitikkoa, Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen sekä kansanedustaja Juha Sipilä. Puheenjohtakisaan on tulossa mukaan muitakin ehdokkaita.

Mari Kiviniemi on kansanedustaja. Hän oli maamme 63. pääministeri vuosina 2010–2011. Kiviniemi on 43-vuotias.

Keskustan kannatus on nykyisin pienempi kuin SDP:n. Yle Uutisten teettämän tutkimuksen mukaan suurin puolue on edelleen kokoomus, SDP on toiseksi suurin. Keskusta on kolmanneksi suurin ja perussuomalaiset neljänneksi suurin.

Myös Rkp:n eli Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Stefan Wallin luopuu paikastaan ensi kesänä. Wallin vakuuttaa, että kohu Dragsvikin varus- kunnasta ei vaikuttanut hänen päätökseensä. Europarlamentaarikko Carl Haglund ja oikeuministeri Anna-Maja Henriksson pyrkivät puolueen johtoon.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)