Kutsuvieraat juhlivat Presidentinlinnassa

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 07.12.2022

Suomessa vietettiin itsenäisyyspäivää tiistaina 6. joulukuuta. Itsenäisyyspäivän näkyvin tapahtuma oli taas presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto.

Pääministeri Sanna Marin kätteli presidentti Sauli Niinistöä.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto eli Linnan juhlat järjestettiin jälleen tänä vuonna. Vuosina 2021 ja 2020 juhlia ei järjestetty koronapandemian takia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuivat Presidentinlinnaan 1 300 juhlavierasta. Kutsuvierauiden joukossa oli tänä vuonna paljon ihmisiä, jotka työskentelevät terveydenhuollossa. Esimerkiksi sairaanhoitajat ja lääkärit ovat tehneet paljon arvokasta työtä koronapandemian aikana.

Linnan juhlien kutsuvieraina on perinteisesti ihmisiä, jotka ovat ansioituneet eri aloilla. Presidentinlinnaan kutsutaan esimerkiksi yhteiskunnallisia vaikuttajia, kansanedustajia, eri alojen taiteilijoita ja urheilijoita. Tällä kertaa juhlien teemana oli itseensä luottava Suomi.

Suomesta tuli itsenäinen 6.12.1917. Kyseessä oli siis Suomi 105 vuotta -juhla.

Linnassa nähtiin taas paljon kauniita ja upeita pukuja. Kuvassa ovat laulaja Paula Vesala (vasemmalla), laulaja Paula Koivuniemi, kitaristi ja muusikko Erja Lyytinen ja entinen purjehtija ja nykyinen kansanedustaja Sari Multala.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)