Koronavirus tarttuu lapsiin lievemmin

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 22.04.2020

Koronavirus tarttuu lapsiin lievemmin kuin aikuisiin. WHO:n tietojen mukaan virus ei ehkä tartu lapsista aikuisiin.

Lapset tarvitsevat koronaviruksen takia vain harvoin sairaalahoitoa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eli HUSin alueella ei ole ollut yhtään lapsipotilasta tehohoidossa tai vuodeosastolla koronaviruksen takia.

HUSissa oli testattu 18. huhtikuuta mennessä yli 400 alle 16-vuotiasta lasta. Testatuista vain alle 3 prosenttia oli positiivisia eli heillä oli koronavirus.

Lapsilla vain lieviä oireita

Helsingin Uuden lastensairaalan ylilääkäri Mikael Kuitunen sanoo, että koronavirus näyttää aiheuttavan lapsille vain lieviä oireita. Koronavirus on aiheuttanut Suomessa lapsille lähinnä yskää ja kuumetta.

Lasten vakavat tautitapaukset ovat harvinaisia myös muualla maailmassa. Kiinassa vain noin 2,5 prosenttia koronavirustapauksista todettiin helmikuussa alle 18-vuotiailla.

Koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut lapsia Kiinassa, Britanniassa ja Belgiassa. Nykyisten tietojen mukaan kuolleet lapset ovat sairastaneet muita perussairauksia.

HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvisen mukaan ei tiedetä, miksi lapset eivät saa koronaviruksesta voimakkaita oireita. Järvinen sanoo, että lapset sairastavat tavallisesti hengitystiesairaudet aikuisia kovemmin.

Lähteet Yle, H

3 kommenttia artikkeliin ”Koronavirus tarttuu lapsiin lievemmin”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)