Koronatilanne pahenee

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 01.12.2020

Suomen koronatilanne on vakava. Koronavirus leviää nopeasti. Uusia rajoituksia on otettu käyttöön ympäri Suomea.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi tiukoista koronarajoituksista viime perjantaina. Kaikkien täytyy välttää turhia tapaamisia. Kaikki yli 10 hengen tilaisuudet on kielletty. Aikuisten harrastukset ja lasten sisäharrastukset keskeytetään. Kaikki kuntien julkiset tilat suljetaan. Lukiot ja ammattikoulut siirtyvät etäopetukseen.

Rajoitukset koskevat Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja Kauniaisia. Myös monet muut Uudenmaan kunnat noudattavat näitä rajoituksia. Uudenmaan rajoitukset ovat voimassa 20. joulukuuta saakka. Yhtä tiukkoja rajoituksia on otettu käyttöön ympäri Suomea.

Tiukkoja rajoituksia ympäri Suomen

Koronatilanne on heikentynyt Pirkanmaalla eli Tampereen seudulla, Hämeen seudulla, Pohjois-Pohjanmaalla Oulun seudulla, Keski-Suomessa Jyväskylän seudulla, Kymenlaaksossa Kouvolan ja Kotkan seudulla, Varsinais-Suomessa Turun seudulla ja Satakunnassa. Pahin tilanne on Helsingissä ja Uudellamaalla.

Pääministeri Sanna Marin sanoi sunnuntaina, että koronatilanne on vakava. Marinin mukaan on hyvä, että asia on nyt huomattu Suomessa. Pääministeri toivoo, että suomalaiset viettävät joulua vain lähimpien ihmisten seurassa. Marin muistuttaa myös, että kaikkien on syytä muistaa turvaväli, hyvä käsihygienia ja kasvomaski.

Lähteet Yle, STT

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)