Kiinalaiset matkailijat löysivät Suomen

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 07.02.2017

Kiinalaiset matkailijat ovat löytäneet Suomen. Viime vuonna kiinalaiset olivat jo kuudenneksi suurin matkustajaryhmä Helsingissä.

Kiinalaiset matkailijat haluavat Helsingin Sanomien mukaan nähdä mahdollisimman paljon. Kiinalaisen matka Suomessa kestää keskimäärin neljä vuorokautta. Tuossa ajassa monet käyvät Helsingin lisäksi Lapissa ja Tallinnassa. Aasialaisten matkailijoiden määrä on lisääntynyt Helsingin ja Tallinnan välisillä laivareiteillä merkittävästi viime vuoden aikana.

Kiinalaiset haluavat nähdä Suomessa erityisesti revontulia ja luontoa. Kiinalaiset arvostavat Suomessa puhtautta ja rauhallisuutta.

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla kiinalaisten matkailijoiden lisääntyminen on huomattu. Finavia on palkannut asiakaspalveluunsa mandariinikiinan taitoista henkilökuntaa. Lentoasemalla on nykyisin kiinankielisiä kylttejä.

Kiinalaisten matkailu ulkomaille kasvaa erittäin voimakkaasti. Kiina on maailman väkirikkain valtio. Kiinassa on lähes 1,4 miljardia asukasta. Kiinan keskiluokka on vaurastunut viime vuosina merkittävästi, joten heillä on varaa matkustaa ulkomaille.

Kiinalaisten lisäksi Suomeen saapuu paljon matkustajia myös muista Aasian maista, erityisesti Japanista ja Etelä-Koreasta.

Lähteet Helsingin kaupungin matkailu, IS, HS

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)