Jussi Halla-aho on ulkoasiainvaliokunnan uusi puheenjohtaja

Teksti: Petri Kiuttu, lähteet STT, Yle
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 11.02.2022

Jussi Halla-aho on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan uusi puheenjohtaja. Perussuomalaiset valitsi Halla-ahon Mika Niikon tilalle. Niikko erosi puheenjohtajan paikalta aiemmin tällä viikolla.

Mika Niikko julkaisi tiistaina Twitterissä viestin, jossa hän otti kantaa Ukrainan Nato-jäsenyyteen. Twitter on sosiaalisen median eli somen pikaviestipalvelu.  Niikko toivoi, että Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoisi Ukrainalle, että Ukraina ei voi liittyä puolustusliitto Natoon.

Mika Niikko poisti myöhemmin viestin. Viestin sisältö ehti kuitenkin aiheuttaa kohun.

Ulkoasiainvaliokunta käsittelee eduskunnassa valtoiden suhteita ja Suomen turvallisuuspolitiikkaa. Suomen virallisen linjan mukaan kaikilla itsenäisillä valtioilla on oikeus tehdä omat päätökset ja hakea jäsenyyksiä.

Mika Niikko erosi piheenjohtaja paikalta tiistaina. Perussuomalaiset valitsi valiokunnan  uudeksi puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon. Halla-aho on perussuomalaisten entinen puheenjohtaja. Hän luopui puheenjohtajuudesta viime kesänä. Halla-aho on ollut eduskunnan lisäksi myös Euroopan parlamentissa.

Jussi Halla-aho julkaisi Twitterissä keskiviikkona viestin, joka oli kirjoitettu ukrainan kielellä. Halla-aho vakuuttaa, että Suomi tulee Ukrainan oikeutta puolustaa itseään. Halla-aho muistuttaa myös, että Ukrainalla on oikeus päättää itsenäisesti siitä, mihin kansainvälisiin järjestöihin se haluaa liittyä.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)