Joulupukki on turvapaikanhakijoille ihmetyksen aihe

Teksti: Petri Kiuttu, STT
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 24.12.2016

Turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat eivät välttämättä ole kuulleet aiemmin sanaa joulu. Monille maahanmuuttajille joulu ja sen tutut perinteet ovat aivan uusia asioita.

Joulukuusi voi olla ihmetyksen aihe lapselle, joka ei tiedä mitään joulusta. Suomalaiseen joulunviettoon liittyvät olennaisesti myös Joulupukki, joulukirkko, jouluruuat ja yhdessäolo.

Esimerkiksi Afganistanissa joulua ei vietetä lainkaan. Siksi vastaanottokeskuksissa tuvapaikanhakijoille kerrotaan suomalaisesta joulunvietosta ja siihen liittyvistä perinteistä. Keskuksissa vietetään myös tunnuksettomia joulujuhlia, jotka eivät ole sidottuja kristilliseen perinteeseen. Tunnuksettomasta joulujuhlasta on riisuttu pois kaikki uskonnolliset elementit. SPR:n mukaan useimmat turvapaikanhakijat kuitenkin hyväksyvät sen, että on olemassa uskonnollisia juhlia.

SPR:n mukaan turvapaikanhakijoille kerrotaan, että joulu on nimenomaan yhdessäolon juhla. Tärkeintä joulun vietossa ovat läheiset ja rauhoittuminen.

Lasten lisäksi myös aikuisia turvapaikanhakijoita ihmetyttävät kuusen lisäksi myös sellaiset asiat kuin glögi, joulupuuro, joulutortut ja piparit.

Yksi kommentti artikkeliin ”Joulupukki on turvapaikanhakijoille ihmetyksen aihe”

  1. *Siksi vastaanottokeskuksissa tuRvapaikanhakijoille kerrotaan suomalaisesta joulunvietosta ja siihen liittyvistä perinteistä.

    Vastaa

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)