Iin kunta kunnostautuu ilmastotyössä

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Iin kunta
Uutinen julkaistu: 16.10.2017

Iin kunta on voittanut Euroopan komission järjestämän kilpailun ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Iin voitto julkistettiin Brysselissä viime viikon tiistaina.

Ii palkittiin Innovatiiviset vähähiiliset palvelut -hankkeesta. Sen toteuttavat yhteistyössä Iin Micropolis Oy ja PROTO – Pohjois-Suomen muotoilijat ry.

Iin Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi iloitsi Iin voitosta.

– Eurooppalaiset kilpakumppanimme kutsuvat tätä kilpailua leikkimielisesti hankemaailman Oscareiksi. Ii saa tästä voitosta paljon hyvää julkisuutta. Aiomme käyttää näkyvyyden ilmastotyön edistämiseen ja suomalaisen osaamisen esille tuomiseen.

Iin Euroopan mestaruus ilmastotyössä ei tullut täytenä yllätyksenä. Ii on panostanut usean vuoden ajan määrätietoisesti ilmastotyöhön. Ii on asettanut itselleen ilmastotavoitteen, joka on 30 vuotta edellä Euroopan unionin tavoitteista.

Iiläiset ovat kehittäneet yhteistyössä esimerkiksi sähköisiä asiointipalveluita, joukkoliikennettä ja kuntakeskuksen kaavoitusta.

– Iiläiset ovat innostuneet yhteistyöstä ja uudenlaisesta toimintakulttuurista, Pohjois-Suomen muotoilijoiden toiminnanjohtaja Johannes Helama sanoo.

EU:n RegioStars-kilpailu palkitsee aluekehittämisen hankkeita, joista voidaan oppia muualla EU:ssa. Iin hanke valittiin voittajaksi, koska se edistää EU:n energiaunionin hanketta ja hillitsee ilmastonmuutosta. Kilpailun järjestää Euroopan komissio.

Ii on pieni kunta Pohjois-Pohjanmaalla. Oulu on Iin eteläinen naapuri. Iissä on 9 500 asukasta.

Lähde Iin kunta

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)