Helsinkiin halutaan rakentaa suuri moskeija

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 18.04.2017

Suomen Muslimiliitto, Fokus ry ja Suomen Musliminaiset ry haluavat rakentaa Helsingin Hanasaareen moskeija- ja monitoimikeskuksen. Hakemus rakennusta varten on jo jätetty Helsingin kaupungin kiinteistövirastolle.

Kiinteistöviraston mukaan hanke etenee syksyllä. Sitä ennen virkamiehet arvioivat, onko hanke toteuttamiskelpoinen. Hankkeesta pyydetään lausunnot sisäministeriöltä, ulkoministeriöltä ja opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Näiden selvitysten jälkeen hanke etenee Helsingin kaupunginhallitukseen ja lopulta kaupunginvaltuustoon.

Suurmoskeijahankkeen takana on kolme järjestöä: Suomen Muslimiliitto ry, Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry ja Suomen Musliminaiset ry. Suunnitelman mukaan varsin suuri rakennus tarjoaisi palveluita muslimiväestölle ja muille kaupunkilaisille. Moskeijan lisäksi rakennukseen tulisi liikunta-, opetus- ja konferenssitiloja.

Hankkeen rahoitus on herättänyt paljon keskustelua. Moskeija ja kulttuurikeskus aiotaan rakentaa Bahrainin kuningaskunnan rahoituksella. Hankkeen taustavoimien epäillään vaikuttavan keskuksen toimintaan. Hankkeen vastustajat pelkäävät myös sunni- ja shiiamuslimien välisten ristiriitojen tulevan esiin. Persianlahdella sijaitsevaa Bahrainia johtaa sunnimonarkia, vaikka maan kansa on selvästi shiiaenemmistöinen.

Lähteet IL, Yle

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Helsinkiin halutaan rakentaa suuri moskeija”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)