Hallituspuolueiden kannatus laski

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 21.10.2015

Perussuomalaisten kannatus romahti. Myös keskusta ja kokoomus menettivät kannatustaan. Oppositiopuolue SDP on nyt toiseksi suosituin puolue heti keskustan jälkeen.

Myös muut oppositiopuolueet nostivat kannatustaan. Selvästi eniten kannatustaan kasvatti vihreät.

Yle uutisten kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on laskenut huimasti. Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini  arvelee, että puolueen kannattajat eivät hyväksy hallituksen kilpailukykypakettia ja pakkolakeja.

– Meidän äänestäjiämme on siirtynyt SDP:n eli demarien kannattajiksi, Soini sanoo Helsingin Sanomissa. Soini ei kuitenkaan usko, että turvapaikanhakijoiden määrän kasvu on vaikuttanut puolueen kannatuksen laskuun.

Maahanmuuttoa kiristetään Suomeen saapuu tänä vuonna jopa 35 000 turvapaikanhakijaa. Hakijoiden määrä on vähentynyt viime aikoina. Erityisesti yksin tulevia miehiä on nyt vähemmän. Sen sijaan perheitä tulee Suomeen nyt enemmän. Sisäministeriön mukaan syy turvapaikanhakijoiden vähenemiseen voi olla kylmenevät säät ja muutokset Suomen ja Ruotsin pakolaispolitiikassa.

Suomessa Maahanmuuttovirasto arvioi uudelleen Irakin ja Somalian turvallisuutta. Turvapaikkahakemusten käsittely näistä maista on keskeytetty.

– Nämä toimet estävät niitä ihmisiä tulemasta Suomeen, joilla ei ole suojelun tarvetta, sanoo sisäministeri Petteri Orpo.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä haluaa vähentää tukia, joita myönnetään oleskeluluvan saajille. Mäntylä haluaa myös velvoittaa hakijat tekemään vapaaehtoistyötä.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)