Hallitus vähentää monia tukia

Teksti: lähde STT
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 10.09.2013

Hallitus sopi rakenteellisista uudistuksista.

Niillä aiotaan saada Suomen talous kuntoon. Hallitus aikoo leikata monia etuuksia. Esimerkiksi lasten oikeutta päivähoitoon rajoitetaan, kotihoidontukea vähennetään ja opiskelijoiden opintotukea leikataan. Seuraavina vuosina on tarkoitus kiristää taloutta yhdeksällä miljardilla eurolla.

Hallitus aikoo muuttaa lasten esikoulun pakolliseksi kaikille. Myös oppivelvollisuusikää nostetaan vuodella. Jatkossa nuori on oppivelvollinen 17-vuotiaaksi saakka. Hallitus aikoo myös pidentää ihmisten työuria kahdella vuodella. Tällä tavalla eläkeläisten määrä ei jatka kasvua yhtä vauhdikkaasti kuin tällä hetkellä.

Kuntia patistetaan pakkoliitoksiin. Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan kuntarakenteen uudistamisella ja kuntien tehtävien karsinnalla säästetään jopa kaksi miljardia euroa. Samalla menee arviolta 20 000 työpaikkaa.

Työttömiä ihmisiä kannustetaan työhön. Työtön saa tulevaisuudessa ansaita 300 euroa palkkaa ilman, että hän menettää työttömyyskorvauksensa.

Suuret uudistukset ja leikkaukset ovat tarpeen, jotta Suomen kurja taloustilanne saadaan kuriin seuraavien vuosien aikana.

– Pyrimme lisäämään työntekoa, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoo.

Uudistuksista huolimatta Suomi joutuu ottamaan 6,6 miljardia euroa lisää velkaa ensi vuoden aikana.

Yksi kommentti artikkeliin ”Hallitus vähentää monia tukia”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)