Hallituksella edessä kova kevät

Teksti: Selkosanomat
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 11.02.2014

Pääministeri Jyrki Katainen varoittaa kansalaisia kovista toimista kevään aikana. Hallitus joutuu tekemään kipeitä päätöksiä.

Katainen sanoi sunnuntaina Ylen Radio Suomessa, että tulevat veronkorotukset ja leikkaukset ovat kovia. Pääministerin mukaan hallitus päättää kolmen miljardin euron lisäsäästöistä kevään aikana. Ne joudutaan tekemään, jotta valtion velkaantuminen pysähtyisi.

Kataisen hallituksen ja kokoomuksen puoluetoveri Jan Vapaavuori arvosteli Helsingin Sanomien haastattelussa hallitusta kyvyttömyydestä tehdä päätöksiä. Elinkeinoministeri sanoi, että kuuden puolueen hallitus on aivan liian laaja, jotta se kykenisi tekemään tehokkaita päätöksiä. Vapaavuoren mielestä hallitus tekee liian vähän ja liian myöhään.

Pääministeri ymmärtää Vapaavuoren kannan. Hänen mukaansa elinkeinoministerin tuleekin puolustaa yrityksiä ja elinkeinoelämää. Katainen sanoo, että hallitus pystyy päätöksiin.

Ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin mielestä hallitus on edelleen hyvä joukkue. Kuntaministeri Henna Virkkunen puolestaan myöntää päätöksenteon vaikeuden hallituksessa.

Presidentti Sauli Niinistö kehotti Ylen haastattelussa viikonloppuna hallitusta tekemään merkittäviä talousuudistuksia.

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)