2 500 turvapaikanhakijaa kadoksissa

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 19.05.2016

Poliisin mukaan Suomessa on kadoksissa peräti 2 500 turvapaikanhakijaa. Turvapaikanhakijat ovat kadonneet tämän ja viime vuoden aikana vastaanottokeskuksista.

Turvapaikanhakijat ovat poistuneet vastaanottokeskuksista ilmoittamatta. Jotkut ovat lähteneet ennen kuin heidän turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Jotkut ovat paenneet sen jälkeen, kun ovat saaneet kielteisen päätöksen

– He ovat lähteneet ehkä takaisin kotimaahansa tai muualle Euroopan unionin alueelle, Poliisihallituksen tarkastaja Mia Poutanen sanoo.

Poutanen ei usko, että moni kadonneista on jäänyt Suomeen. Keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikkö Sanna Palo sanoo, että kadonneisiin turvapaikanhakijoihin saattaa liittyä myös suuria riskejä. Palon mukaan uhka liittyy siihen, että joukossa voi olla henkilöitä, jotka ovat tulleet maahan väärillä papereilla. Hän sanoo, että riski on suuri, jos kadonneiden taustoja ei tunneta.

Vastaanottokeskusten asukkaat saavat vapaasti päättää, haluavatko he asua keskuksessa. Heidän ei tarvitse ilmoittaa liikkeistään viranomaisille. Turvapaikkahakemus voi kuitenkin raueta, jos henkilöä ei tavoiteta kuultavaksi.

Lähteet MTV3, STT

 

Yksi kommentti artikkeliin ”2 500 turvapaikanhakijaa kadoksissa”

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)