Venäläiset nuoret arvostelevat Putinin valtapolitiikkaa

Teksti: Petri Kiuttu
Kuva: Lehtikuva
Uutinen julkaistu: 12.07.2017

Nuoret venäläiset eivät enää hyväksy kaikkea, mitä heidän kotimaassaan tapahtuu. Presidentti Putinin vastaiset mielenilmaukset ovat yleistyneet.

Venäjällä oli maaliskuussa laajoja korruptionvastaisia mielenosoituksia. Mielenosoituksiin osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä. Nuoret osoittivat mieltään lahjontaa vastaan yli 80 kaupungissa. Poliisi pidätti parituhatta mielenosoittajaa.

Näin laajoja mielenosoituksia ei ole nähty Venäjällä presidentti Vladimir Putinin valta-aikana. Putin on johtanut Venäjää käytännössä 17 vuotta.

Monien venäläisten nuorten mielestä Venäjän poliittinen ja taloudellinen tilanne on huono. Nuoret sanovat, että Venäjä ei ole vapaa maa ja demokratia. Helsingin Sanomien haastattelemat pietarilaiset nuoret sanovat, että he haluavat Venäjälle lisää tasa-arvoa, demokratiaa ja vapautta. Näitä Vladimir Putinin edustama valtapolitiikka ei ole tarjonnut.

Vesna-niminen nuorisoliike on järjestänyt tänä vuonna monia tempauksia. Vesna arvostelee Venäjän valtion televisiokanavia, internetin sensuuria ja perheväkivaltaa. Vesnan jäsenillä on myös huumorintajua. He lahjoittivat keväällä Venäjän pääministerille Dmitri Medvedeville lannoitetta, jota hän voi käyttää Italiassa viinitilallaan.

Venäjällä järjestetään presidentinvaalit maaliskuussa 2018.

Lähde HS

Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Tietoturvaseloste (PDF)